Yeni Üyelik - Şifremi Unuttum
Arama    
"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(ni tatbik) hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun." Nur Suresi - 2
* Sivil Yahudiler de Filistin'li Avında ! * 'Ümmet diyeni yok ettiler' * "Bizi bitirecekseniz önce içinizi temizlemelisiniz" * Şifre bu paşadır * Vicdani Ret tartışması * Mescid-i Aksa İçin Tehlike Çanları Çalıyor * Sendikalardaki Yolsuzluklar Kitap Oldu * 19 Mayıs'ta Resmi Geçit Bitti; Pasta ve Festival Verelim! * Son Osmanlı Padişahının cenazesine haciz konmuştu * Samsun'a Olağanüstü yetki- lerle  gönderilmişti - Belge

SON DAKİKA

ANA SAYFA

SİTENİZE EKLEYİN

RADYO DİNLE

Linkler

AKSİYON

ANADOLU GENÇLİK DERGİSİ

GENÇ BİRİKİM DERGİSİ

HAKSÖZ DERGİSİ

UMRAN DERGİSİ

VUSLAT DERGİSİ

İKTİBAS

YORUM DERGİSİ

İSLAMİ YORUM

AHMET VAROL

Aktif Haber

ANALİZ MERKEZİ

ANSAR DE

AYETLER COM

DENİZ FENERİ

DİNİ 100 NET

DÜNYA BÜLTENİ

Enfal de

FİLİSTİN ENFORMASYON MERKEZİ

HABER VAKTİ

HABER VAKTİ

HARUN YAHYA

HAYRETTİN KARAMAN

KUDUS YOLU

M.ENGİN NOYAN

MAZLUMDER

MUSTAFA İSLAMOĞLU

MÜLÜMAN GENÇ

Süleymaniye Vakfı

TEFSİR DERSLERİ

TEVHİD HABER

TEVHİDE DOĞRU

TİME TÜRK

İ H H

YARDIMELİ DERNEĞİ

İKRA İSLAM

İLKAV

İSRA HABER

Özçgün Duruş

ÖZGÜR DER

SAAT KAÇ

T.C. Kimlik Numarası

BUGÜN

MİLLİ GAZETE

SABAH

STAR

TARAF

YENİ AKİT

YENİ ASYA

YENİ ŞAFAK

ZAMAN

ZAMAN AİLEM

ADANA BARIŞ RADYO

ADANA RADYO HAYAT

AKSARAY KENT FM

ANKARA ARİFAN RADYO

ANKARA DENGE RADYO

ANKARA HEDEF RADYO

ANKARA RADYO VAKİT

ANTALYA DİLARA FM

BATMAN GENÇLİK FM

BOLU ŞAFAK FM

BURSA ÇINAR RADYO

BURSA RAHMET FM

ÇORUM ÇAĞRI FM

DİYARBAKIR ÇAĞRI FM

DİYARBAKIR NUR RADYO

ERZİNCAN GÖKSU FM

ISPARTA DİLARA FM

KARAMAN GSRT FM

KAYSERİ ART FM

KAYSERİ ARİFAN RADYO

KAYSERİ FURKAN RADYO

KAYSERİ RADYO AS

KAYSERİ ŞAFAK RADYO

KIRIKKALE ANADOLU FM

KIRŞEHİR GENÇLİĞİN SESİ FM

KOCAELİ ANADOLU RADYO

KOCAELİ MESAJ FM

KONYA GENÇLİK FM

KONYA GÖZYAŞI FM

KONYA RADYO EN

KONYA RİBAT FM

KONYA İSRA FM

MALATYA SELAM RADYO

MARDİN CEMRE RADYO

MUŞ RADYO 1071

NİĞDE UMUT FM

SAKARYA HİLAL FM

SİVAS RADYO GÜNEŞ

SİVAS RADYO HİLAL

URFA RADYO MEDYA

URFA RADYO MEGA

İÇEL ÇAĞRI FM

İÇEL İSTİKLAL RADYO

YOZGAT UFUK FM

İRİP RADYO

İSTANBUL AKRA FM

İSTANBUL MARMARA FM

İSTANBUL MORAL FM

İSTANBUL RADYO MEKTUP

İSTANBUL ÖZEL FM

İZMİR RADYO BAŞAK

24 HABER TV

BUGÜN TV

HİLAL TV

KANAL 7

KANAL A

SAMANYOLU HABER TV

SAMANYOLU TV

TGRT HABER

TV 5

TV NET

ÜLKE TV

Namaz Vakitleri

8 Kasım 2010 dan beri

Bugün 14124
Toplam 8698890
En Fazla 78330
Ortalama 22304
Üye Sayısı 87
Bugün Üye Olan 0

Bir Cum'a Hutbesi

Muhterem din kardeşlerim! Bugünkü hutbemizin mevzuu “Küfrün Tek Millet olduğu ve Küfre karşı baş kaldırmanın gerekliliği” konusunda olacaktır. Allah’u Teala (cc) Sure-i Haşr’ın 19. ayet-i celilesinde biz kullarına hitaben şöyle buyurmaktadır “ Allah'ı unutup da, Allah'ın da Kendilerine kendilerini unutturduğu
2012-05-22 - 17:38

 

hutbe ve ayet-i celile (Enfâl Suresi 73.)

وَالَّذينَ كَفَرُواْ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ......

Azîz Mü’minler ve Muhterem din kardeşlerim! Bugünkü hutbemizin mevzuu “Küfrün Tek Millet olduğu ve Küfre karşı baş kaldırmanın gerekliliği” konusunda olacaktır.

Allah’u Teala (cc) Sure-i Haşr’ın 19. ayet-i celilesinde biz kullarına hitaben şöyle buyurmaktadır

Allah'ı unutup da, Allah'ın da Kendilerine kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. Çünkü onlar sapık kimselerdir” yani Yahudiler gibi Hıristiyanlar gibi Allah (cc)’ı unutanlar gibi olmayın buyurmaktadır.

Yeryüzünde Allah (cc)’ı unutmaktan, Allah (cc)’ın kanunlarını, Allah (cc)’ın hükümlerini unutmaktan Allah (cc)’ın azabını ve gazabını unutmaktan daha elim ve daha vahim bir tehlike zuhur etmemiştir. İnsanlar Allah (cc)ın hükümlerini unutunca Allah (cc)’ta onlara kendilerini unutturur. “Unutturur onlara Hz. Allah (cc)”

Allah’ı unutup da, Allah’ın da kendilerini kendilerine unutturduğu kimseler gibi olmayınBakınız şairin biri ne diyor

Adam olmazsak, kalırsak biz bu istidad’da,

Devri hürriyette birdir devri istibdad’da”

Demek istiyor ki; Müsümanlar olarak bizler kendi kanunlarımızla idare olunmadıktan sonra, ister keyfi yönetimlerin, sistemlerin kanunları ile yönetilelim, isterse kuvvet ve cebir kullanmak suretiyle dinsiz bir zulümle idare olunalım, isterse de bizim kanunlarımızda Hürriyet var desinler, Müslümanlar açısından hiç bir anlam ifade etmez.

Muhterem Müslümanlar! Nasıl bir ülke ve ülkelerin sistemleri ve Siyonist emelleri ile karşı karşıya olduğumuzu, bizleri nasıl uyuttuklarını bilelim ve bu demokrasi havarilerinin, bu zalimlerin ve bu insanlık suçlularının Müslümanları bölüp parçalamak için sinsi oyunlarına, kanunlarına, seçim, geçim gibi aldatmalarına gelmeyelim. Zira, adına cumhuriyet diyerek, demokrasi, seçim diyerek, oy diyerek, barış, eşitlik, hoşgörü diyerek ve hep aynı yöntemlerle, Müslümanlara karşı bir vahşet ve bir katliam sergilenmiştir. Müslümanlara karşı bir kinle yaşam haklarını ellerinden almak için tek vücut haline gelen emperyalist kafir ülkeler, Müslümanların topraklarını, madenlerini, petrollerini sömürmek, Müslümanların yaşadıkları ülkeleri işgal etmek, siyonizmin emellerini yerine getirmek için dünyada huzur, adalet bırakmamış, savaşların, ölümlerin, katliamların ve vahşetin sebebi olmuşlardır.


Küfür kendi gücünü hergün basın yayın yoluyla dünyaya duyurarak, yüreklere korku salarak, sömürüsünü devam ettirmektedir. Nitekim son birkaç yüzyıldır insanlık alemini kasıp kavuran büyük harplerin ve katliamların tamamı, büyük şeytan Amerika, uşak olmuş işbirlikçi ülkeler ve Yahudi şeriatını esas alan İsrail tarafından yapılmaktadır. Bizler Müslümanlar olarak, bunların sistemlerini sürdürebilme ve yönetme arzuları için yasa, tüzük, kanun koyma, kanun değiştirme gibi öne sürdükleri bahaneleri dinleyerek, yasalarını destekleyici hareketlerde bulunmamız, kafir ve Müşrikleri tanımamıza engel teşkil eder. Bunun sonucunda da Gazze’de, Irak’ta, Afganistan’da, Bosna’da, Libya’da, Suriye’de Mısır’da yaşananları anlamak mümkün olmaz.

Allah (cc)’u Teâlâ Enfâl Suresi 73. Ayet-i Celile-de biz kullarını uyararak. “Kâfir olanlar birbirlerinin dostlarıdır. Eğer siz bunu yapmazsanız yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk olur buyurarak biz kullarını uyarmaktadır. Esasında ırkları, renkleri ve dilleri ne olursa olsun, kâfirler İslam dinine göre bir tek millet sayılırlar. İslam dininde de ilmi olarak bu hüküm: “El-Kufru milletÜn vahi­dah” yani KÜFÜR TEK MİLLETTİR diye ifade edilir. Demek ki bu ayet-i celileye göre kâfirler, birbirlerinin dostu ve müttefikidirler, birbirlerinin haklarını ve menfaatlerini korurlar. Eğer Müslümanlarda kendi aralarında ittifaklar yapmaz, birbirlerine yardım etmez, dost olmaz ve vahdeti sağlamazlarsa, Yani hak ve hukuklarını koruyacak bir Devlete veya devlete giden yolu açan vakıf ve teşkilâtlara sahip olmazlarsa, yeryüzünde Müslümanların temel hakları tecavüze mâruz kalır, Müslümanlara karşı baskı, zulüm ve işkence doğar, büyük bir kargaşa ve dengesizlik baş gösterir.

Bakınız Hz. Ömer (ra) Medine sokaklarında iğne kaybetmişte onu arayan biri gibi yürüyen birini görür ve hemen onu durdurur. Onun başını kaldırır, kamburunu düzeltir ve ona sorar “kambur değilsin niçin böyle yürüyosun?” deyince, Adam “Tevazu gerekir onun için böyle toprağa bakarak yürüyorum” diye cevap verince, Hz Ömer ona şöyle bağırır. Dinimizi öldürmeyin! Böyle yapan sizleri Allah öldürsün”der.


Kardeşlerim! işte ben size Hz. Ömer’in söylediğini tekrar ediyorum. “Müslümanlar! suçluluk pisikolojisi görünümde olanlar gibi, kafir, münafık ve Müşriklere karşı başınızı öne eğmeyiniz. Başlarınızı dik tutunuz, Çünkü Kur’anla yolunuz açılmıştır, insanlara yükte olmayınız, kölede olmayınız” Ne yapabilirim? Demeyiniz. Caddelerde karşıdan karşıya geçerken, solunuza ve sağınıza bakarak geçtiğiniz gibi, Allah’ın dinini korumak için, ayağa kalkınız, altı yönünüzü de kontrol ederek, cennete doğru koşunuz ve vahdette biri birinizle yarış ediniz”

Muhterem kardeşlerim! Köleliğin temsili olan hayvanat bahçesinde bol sığır etiyle beslenen aslanı, bir sineğin rezil ettiğini gözlerimle gördüm. Sinek aslanın gözlerine konuyor, aslan arada bir kafasını sallıyor ve akşama kadar mücadele devam ediyordu. Ve nihayetinde, zafer sineğin galibiyetiyle sonuçlanıyordu. Hâlbuki o aslan ormanda hür olarak hareket halinde yaşasaydı, sinek o aslana belki de yetişemezdi bile. Bakınız! Su hareket ettiği için mermerleri deliyor, ağacın kılcal kökleri hareket ettiği için kayaları parçalıyor. Açıkçası hareket edenler, enerjisini bir yöne teksif edenler kazanıyor. Ama duranlar her zaman alçalıyor ve her zaman kaybediyor. Tıpkı bazı liderlerin, önderlerin ve cemaatlerin İslami hareketler üzerinde yük olarak kaldığı gibi.

Ancak İslami Hareketler sayesinde küfür kurmuş olduğu tuzaklara kendisi düşmüş ve yüreklerine korku salınmıştır. Allah (cc)’u Teala Ali İmran suresi 151. ayet-i celilesinde “Biz kafirlerin kalplerine korku salarız” buyurmaktadır. Düne kadar Müslümanların tanklarından, toplarından, silahlarından korkmayan İsrail, bugün Taş atan Filistinli çocuklardan korkmaya başlamıştır. Çünkü bu çocuklar en büyük Amerika demiyorlar, kulaklarına ilk defa üflenen “ALLAH’U EKBER” Allah (cc) en büyüktür kelime-i tayyibesini söylüyorlar. Ve Müslümanlar, hürriyetin sloganı olan ve Muhterem Şeyho hocamızın da bizlere her namazda manasını düşünerek okumamızı istediği bu ayeti celileyi dünyanın her tarafında, günde kırk defa tekrar ediyorlar. “İyyake ne’budu ve iyyake nesteıyn” Allah’ım ancak sana itaat ve sana ibadet ederiz ve ancak senden yardım isteriz”


Şahin Özdaş


Keyword : -
Bookmark and Share
 

DİĞER HABERLER

Merhum Ercüment Özkan'a göre Velayet

Konu tevhid açısından çok önemlidir. Müslümanların veya Müslüman olmak isteyenlerin konuyu gereğince araştırmalarına yardımcı olmakta zaruret görmekte
'Türkiye İslamı'nın üç versiyonu

Mısır, İran ve Türkiye'nin yakın tarihini dikkatle inceleyenler, her üç önemli beşeri havzanın ortak bir tarihi yaşadıklarını, aralarında sadece ihmal

Muhammed Esed'le yapılan son röportaj-Video


Bir önceki yüzyılın dünyaca ünlü İslam bilgini Muhammed Esed'le İspanya'nı Mijas kentindeki evinde yapılan son röportajı ortaya çıktı. Islamic Info
Hadislerde Kur’an hakem olsun
Şia ve Sünni ekoller arasındaki ihtilaflı hadislerde Kur’an-ı Kerim hakem olsun teklifi kulağa hoş geliyor, lâkin bu keyfiyet ve kemiyet açısından san
Doğru peygamber tasavvuru
Toprak, İslam'ı hasım görenlerin çabaları neticesinde Hz. Peygamberin yöneticiliği, önderliği, hak için mücadelesi, zorbalığa ve ahlaksızlığa karşı di
"İslami hareketin vasıfları"
İslam dünyasının içinde bulunduğu içler acısı durum üzerinde duran Eryarsoy, Müslümanlar olarak bu duruma üzülecek-ağlayacak kadar vaktimizin olmaması
Tebbet suresi’nin bize öğrettikleri
Allah’ın dini olan İslamın, Mekke toplumunda davet ve inşa aşamasında en büyük aleyhte mücadeleyi veren ve Kur’an da lakabıyla vah- ye konu olan Ebu L
Şia ve Ehli Sünnet'in hadislerde takribi (1 ve 2)

Ali Bulaç, 3 Mayıs'ta Zaman'daki köşesinde Şia ve Ehli Sünnet arasındaki ihtilafları değerlendiren yazı dizisine "Hadis rivayetinde adalet" başlıklı b
Müslüman Cehenneme Gider mi?
Soru – Meryem Suresinin 71 ve 72. âyetlerinde şöyle buyrulmaktadır: “Sizden oraya (Cehenneme) gitmeyecek yoktur. Bu, Rabbinin uygulamayı üstlendiği ke
Halkın hurafesine dokunma, zira...

Halkın hurafesine dokunma zira o afyonuyla mutlu. Hurafesi olanın aklına hitap etme zira aklını kaybetmiş olanın akletmesi mümkün değildir. Akletmeyen
1 -


Atasoy Müftüoğlu

Şanlıurfa'da Atasoy Müftüoğlu rüzgarı

09/05/2012 - 05:32

Atasoy Müftüoğlu
Abdurrahman Dilipak
Abdulhakim Beyazyüz
Adem Yavuz Arslan
Abdullah Büyük
Ahmet Altan
Ahmet Kekeç
Ahmet Taşgetiren
Ahmet Turan Alkan
Ahmet Varol
Akif Emre
Ali Bulaç
Ali Atıf Bir
Ali Karahasanoğlu
Ardan Zentürk
Alpaslan Kuytul
Aziz Üstel
Asım Yenihaber
Cihan Aktaş
Cihad Kayaduman
Demet Tezcan
Elif Çakır
Emre Aköz
Engin Ardıç
Ersoy Dede
Esra Uçar
Ergun Babahan
Fehmi Koru
Feyza Gümüşlüoğlu
Fatma Tuncer
Faruk Köse
Gülay Pınarbaşı
Gültekin Avcı
Hamza Türkmen
Hakan Albayrak
Hayrettin Karaman
Hasan Karakaya
Hilal Kaplan
Hikmet Genç
İbrahim Karagül
İbrahim Sediyani
İhsan Dağı
İskender Pala
Kazım Sağlam
Kemal Özer
Kenan Alpay
Mehmet Göktaş
Mustafa Armağan
Merve Kavakçı İslam
Mustafa İslamoğlu
Mustafa Karaalioğlu
Mustafa Özcan
Mustafa Ünal
Nasuhi Güngör
Nusret Çiçek
Nurettin Şirin
Ramazan Kayan
Selahaddin E. Çakırgil
Salih Tuna
Serdar Arseven
Serdar Demirel
Süleyman Yaşar
Sibel Eraslan
Şamil Tayyar
Taha Kıvanç
Yıldız Ramazanoğlu
Ümit Aktaş
Yasin Aktay
Yıldıray Oğur
Yavuz Bahadıroğlu
Yener Dönmez
Türkiye'de Boşanma Sebebleri nelerdir?
Oy Kullan Sonuçları Göster

www.radyovakit.com sadece internet üzerinden yayın yapmaktadır.
© 2007 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek :
bilgi@radyovakit.com  |  Yazılım & Sistem Yönetimi : Networkbil.Net

Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat