Yeni Üyelik - Şifremi Unuttum
Arama    
"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini(ni tatbik) hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun." Nur Suresi - 2
* Sivil Yahudiler de Filistin'li Avında ! * 'Ümmet diyeni yok ettiler' * "Bizi bitirecekseniz önce içinizi temizlemelisiniz" * Şifre bu paşadır * Vicdani Ret tartışması * Mescid-i Aksa İçin Tehlike Çanları Çalıyor * Sendikalardaki Yolsuzluklar Kitap Oldu * 19 Mayıs'ta Resmi Geçit Bitti; Pasta ve Festival Verelim! * Son Osmanlı Padişahının cenazesine haciz konmuştu * Samsun'a Olağanüstü yetki- lerle  gönderilmişti - Belge

SON DAKİKA

ANA SAYFA

SİTENİZE EKLEYİN

RADYO DİNLE

Linkler

AKSİYON

ANADOLU GENÇLİK DERGİSİ

GENÇ BİRİKİM DERGİSİ

HAKSÖZ DERGİSİ

UMRAN DERGİSİ

VUSLAT DERGİSİ

İKTİBAS

YORUM DERGİSİ

İSLAMİ YORUM

AHMET VAROL

Aktif Haber

ANALİZ MERKEZİ

ANSAR DE

AYETLER COM

DENİZ FENERİ

DİNİ 100 NET

DÜNYA BÜLTENİ

Enfal de

FİLİSTİN ENFORMASYON MERKEZİ

HABER VAKTİ

HABER VAKTİ

HARUN YAHYA

HAYRETTİN KARAMAN

KUDUS YOLU

M.ENGİN NOYAN

MAZLUMDER

MUSTAFA İSLAMOĞLU

MÜLÜMAN GENÇ

Süleymaniye Vakfı

TEFSİR DERSLERİ

TEVHİD HABER

TEVHİDE DOĞRU

TİME TÜRK

İ H H

YARDIMELİ DERNEĞİ

İKRA İSLAM

İLKAV

İSRA HABER

Özçgün Duruş

ÖZGÜR DER

SAAT KAÇ

T.C. Kimlik Numarası

BUGÜN

MİLLİ GAZETE

SABAH

STAR

TARAF

YENİ AKİT

YENİ ASYA

YENİ ŞAFAK

ZAMAN

ZAMAN AİLEM

ADANA BARIŞ RADYO

ADANA RADYO HAYAT

AKSARAY KENT FM

ANKARA ARİFAN RADYO

ANKARA DENGE RADYO

ANKARA HEDEF RADYO

ANKARA RADYO VAKİT

ANTALYA DİLARA FM

BATMAN GENÇLİK FM

BOLU ŞAFAK FM

BURSA ÇINAR RADYO

BURSA RAHMET FM

ÇORUM ÇAĞRI FM

DİYARBAKIR ÇAĞRI FM

DİYARBAKIR NUR RADYO

ERZİNCAN GÖKSU FM

ISPARTA DİLARA FM

KARAMAN GSRT FM

KAYSERİ ART FM

KAYSERİ ARİFAN RADYO

KAYSERİ FURKAN RADYO

KAYSERİ RADYO AS

KAYSERİ ŞAFAK RADYO

KIRIKKALE ANADOLU FM

KIRŞEHİR GENÇLİĞİN SESİ FM

KOCAELİ ANADOLU RADYO

KOCAELİ MESAJ FM

KONYA GENÇLİK FM

KONYA GÖZYAŞI FM

KONYA RADYO EN

KONYA RİBAT FM

KONYA İSRA FM

MALATYA SELAM RADYO

MARDİN CEMRE RADYO

MUŞ RADYO 1071

NİĞDE UMUT FM

SAKARYA HİLAL FM

SİVAS RADYO GÜNEŞ

SİVAS RADYO HİLAL

URFA RADYO MEDYA

URFA RADYO MEGA

İÇEL ÇAĞRI FM

İÇEL İSTİKLAL RADYO

YOZGAT UFUK FM

İRİP RADYO

İSTANBUL AKRA FM

İSTANBUL MARMARA FM

İSTANBUL MORAL FM

İSTANBUL RADYO MEKTUP

İSTANBUL ÖZEL FM

İZMİR RADYO BAŞAK

24 HABER TV

BUGÜN TV

HİLAL TV

KANAL 7

KANAL A

SAMANYOLU HABER TV

SAMANYOLU TV

TGRT HABER

TV 5

TV NET

ÜLKE TV

Namaz Vakitleri

8 Kasım 2010 dan beri

Bugün 12911
Toplam 8697677
En Fazla 78330
Ortalama 22301
Üye Sayısı 87
Bugün Üye Olan 0

"Örgüt Yok" Denilen Davanın "Örgütlü" Delilleri

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada mahkemenin ‘örgüt yok’ kararına varması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.TİT operasyonunda ele geçirilen notlar, 1. ve 2. Ergenekon iddianamesinde yer alan iddialar, savcılık mütalaasında sunulan deliller, Kafes ve Balyoz Eylem Planı’nda yer alan belgeler ile “olmayan örgüt”ün bütün bağlantıları deşifre
2012-05-22 - 07:48

"Örgüt Yok" Denilen Davanın "Örgütlü" Delilleri

 

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada mahkemenin ‘örgüt yok’ kararına varması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

TİT operasyonunda ele geçirilen notlar, 1. ve 2. Ergenekon iddianamesinde yer alan iddialar, savcılık mütalaasında sunulan deliller, Kafes ve Balyoz Eylem Planı’nda yer alan belgeler ile “olmayan örgüt”ün bütün bağlantıları deşifre ediliyor.

Mahkeme bunları yok saydı:

1- TİT’e yapılan operasyonlarda ele geçirilen bilgisayarda, Dink suikastına ilişkin notlar çıktı. Çete mensuplarının Dink öldürüldükten sonra olay yerinde bile istihbarat çalışması yaptıkları belirlendi.

2- Balyoz darbe planı belgeleri arasında bulunan ‘Orak’ kod adlı operasyon dokümanında hedef olarak belirlenen şahıslar arasında Dink’in ismi de yer alıyordu.

3- ‘Kafes Operasyonu Eylem Planı’nda, Hrant Dink cinayetinden “operasyon” olarak bahsedildiği deşifre olmuştu.

4- Hrant Dink suikastına ilişkin bilgiler, İkinci Ergenekon iddianamesinde ayrıntılarıyla yer aldı. Ergenekon davasının tutuksuz sanığı S.A. tarafından kaleme alınan notlarda X isimli şahıs, her iki olayda da düğmeye basan kişinin emekli Tuğgeneral V.K. olduğunu belirtiyordu.

5-Ergenekon davası sanığı avukat K.K.’in Dink ile ilgili davalar açtığı, bu konuda diğer sanık emekli Tuğgeneral V.K.’le işbirliği içinde olduğuna ilişkin telefon görüşmeleri ortaya çıktı. Aynı ekip tarafından yayınlanan bildiride “Hrant Dink hedefimizdesin” ifadesinin yer aldığı tespit edildi.

6- Savcılık mütalaasında Dink suikastının Ergenekon örgütünün faaliyeti olduğuna ilişkin ciddi delillere yer verildi.

7- Ergenekon davası sanıklarının MSN görüşmelerinde, “Hrant Dink, bizim savaştığımız adam” denildiği,  VKGB üyelerinin telefon görüşmelerinde ise, Dink cinayeti için ‘bizimkiler yaptı’ denildiği deşifre edildi.

8- Birinci Ergenekon iddianamesinde, Hrant Dink suikastinin Ergenekon tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. 

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada verilen cezalarla, “Hrant Dink cinayeti davasında mahkemenin ‘örgüt yok’ demesi kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor.
TİT operasyonunda ele geçirilen notlar, birinci ve ikinci Ergenekon iddianamesinde yer alan iddialar, savcılık mütalaasında sunulan deliller, Kafes ve Balyoz Eylem Planı’nda yer alan belgeler ile deşifre edilen örgüt bağlantısını görmeyen mahkemenin kararı manidar bulunuyor.

İşte mahkemenin yok saydığı deliller:

TİT’ten olay yerinde istihbarat çalışması

TİT’e yapılan operasyonlarda ele geçirilen bilgisayarda, Dink suikastına ilişkin notlar çıktı. Çete mensuplarının Dink öldürüldükten sonra olay yerinde istihbarat çalışması yaptıkları belirlendi. Grup üyelerinin bazılarının, Hrant Dink cenazesine de katılarak benzer çalışmalar yaptıkları, topladıkları bilgileri de rapor haline getirdikleri tespit edildi. Çete mensuplarının hazırladıkları raporda, Hrant Dink’in ölümünden sonra Agos Gazetesi’ne ve cenazeye gelen kişi ve grupların isimlerini, atılan sloganları ve taşınan dövizleri tek tek yazdıkları görüldü.

Orak operasyonunda hedef Dink

Balyoz darbe planı belgeleri arasında bulunan ‘Orak’ kod adlı operasyon dokümanında hedef olarak belirlenen şahıslar arasında Dink’in ismi de bulunuyordu. Belgelerde Hrant Dink’in ‘Orak’ operasyonu ile devre dışı bırakılması hedef olarak sunuluyordu.

Kafes eylem planında ilginç ifade

Deniz Kuvvetleri’ndeki cuntanın gayrimüslimler üzerinden ‘AKP’yi bitirmeye’ yönelik Mart 2009 tarihli Kafes Eylem Planı’nında, Hrant Dink cinayetine ilişkin ifadeler de yer alıyordu. Kanlı senaryolar içeren Kafes Eylem Planı’nda Hrant Dink cinayeti için ‘operasyon’ tanımı yapılıyordu. Sanıkları arasında Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Koramiral Kadir Sağdıç ile emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü’nün de bulunduğu Kafes Davası Poyrazköy davası ile birleştirilmişti.

Ergenekon iddianamesinde yer alan derin not

Türkiye’yi derinden sarsan Danıştay üyelerine yönelik saldırı ve Hrant Dink suikastına ilişkin bilgiler, İkinci Ergenekon iddianamesinde ayrıntılarıyla yer aldı. Ergenekon davasının tutuksuz sanığı S.A. tarafından kaleme alınan notlarda X isimli şahıs, her iki olayda da düğmeye basan kişinin emekli Tuğgeneral V.K. olduğunu belirtiyordu. Notta “Bölüm 5 Suikastlar (Danıştay-Hrant Dink) Çeteler-Hedefleri-Bundan Sonraki Stratejileri” yazıyor. Notların yer aldığı belgedeki anlatımlar ismi yazılmayan ancak V.K.’ü 1998 yılından beri tanıdığını belirten bir kişiye ait. V.K’ü kendisinden iyi kimsenin tanıyamayacağını belirten X kişi, V.K. ile 1978 yılında Kırağaç Komando Okulu’nda 2. Tabur Komutanı iken tanıdığını, Manisa Alay Komutan Yardımcısı olduğu dönemde ise babasının dostu olduğunu anlatıyordu.

Hrant Dink hedefimizdesin

37 sayfalık iddianameyle açılan davanın esasına ilişkin savcılık mütalaası 86 sayfa tutmuştu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan mütalaada, özellikle Dink suikastının Ergenekon örgütünün faaliyeti olduğuna ilişkin ciddi delillere yer verildi. 18 Nisan 2007′de gerçekleştirilen Zirve katliamı sonrası olayın arka planına ilişkin yeni veriler elde edildiği de belirtildi. Deniz Uygar isimli bir şahsın Zirve cinayeti öncesi ve sonrası çalıştay yapıldığını anlattığı ifadesine dikkat çekildi. Öğretim görevlisi şüpheli R.A’ın olaydan sonra Uygar’ı arayarak “Şerefsizler, vur dedik öldürmüşler.” şeklindeki ses kaydı da delil olarak gösterildi. Yasin Hayal’in Santa Maria Kilisesi papazını dövmesi ile Zirve cinayeti sanığı Emre Günaydın’ın 2006 yılında Kayısı Otel’deki Noel kutlamalarına katılarak misyonerlerin arasına karışmasının benzer amaçlı eylemler olduğuna dikkat çekildi. Ergenekon davası sanığı avukat K. K’in Dink ile ilgili davalar açtığı, bu konuda emekli Tuğgeneral V.K. ile işbirliği olduğuna ilişkin telefon görüşmeleri de konuldu. Mütalaada ayrıca, K. K.’ Nin başkanı olduğu Büyük Hukukçular Birliği üyesi avukat L.T.’in 26 Nisan 2004′te Agos Gazetesi önünde yapılan eylemde, “Hrant Dink hedefimizdesin.” ifadesinin de geçtiği bildiri iyi okuduğu hatırlatıldı.

Dink bizim savaştığımız adam

Savcılık mütalaasında ayrıca Ergenekon davası sanıklarından Ü.S.’nın 18 Temmuz 2005′te eski Adli Tıp Enstitüsü Müdürü S.A. ile yaptığı MSN görüşmesinde, “Hrant Dink, bizim savaştığımız adam.” dediği ve devamında Ergenekon sanığı H.T.’dan “action için doğru adres” diye bahsettiği anlatıldı. VKGB üyelerinin telefon görüşmesinde, Dink cinayeti için ‘bizimkiler yaptı’ denildiği bilgisine de yer verildi.

Hücre yapılanması deşifre olmuştu

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, mütalaasında, ‘’Dink cinayeti eyleminin, Mc Donalds’ın bombalanmasının ve diğer eylemlerinin salt milliyetçilik duyguları kabaran gençler tarafından işlenmesinin ötesinde, iştirak halinde ve süreklilik içerisinde çalışan, gizlilik kuralları ve örgütsel hiyerarşiye azami özen gösteren Erhan Tuncel ve Yasin Hayal yönetiminde, Ergenekon Terör Örgütünün, Trabzon’da faaliyet gösteren bir hücre yapılanması tarafından işlenmiş olduğu değerlendirilmektedir’’ ifadesini de kullandı.

Üç savcının iddianamesi yok sayıldı

Ergenekon örgütü soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın’ın 10 Temmuz 2008′de hazırladığı birinci Ergenekon iddianamesinde, Trabzon’daki Rahip Andrea Santora, Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılması, Danıştay saldırısı, Hrant Dink’in öldürülmesi, Zirve Yayınevi cinayeti ve 25 Nisan 2007′de YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’e yönelik silahlı saldırı girişiminin Ergenekon örgütü tarafınan gerçekleşirildiği ancak hukuki olarak delillendirilemediği belirtilmişti. İddianamede “Ülkemizde son birkaç yılda meydana gelen benzer olaylara bakıldığında, Danıştay saldırısından önce ve kısa bir süre sonra benzer olayların zincirleme bir şekilde devam ettiği ve ‘Ergenekon terör örgütü’nü işaret eden ciddi şüphelerin bulunduğu görülmüştür” denilmişti.

MİLAT 


Keyword : -
Bookmark and Share
 

DİĞER HABERLER

Sendikalardaki Yolsuzluklar Kitap Oldu


Bilinen bir sendika başkanı lüks bir restoranda eşiyle yediği “mavi ıstakozu”, işverenlerle yapılan bir görüşmede “yenmiş” gibi gösterdi. Pavyonlarda
"Tertibe Ne Gerek Var, Celâlettin Can’lar Oldukça"
78’liler Derneği Başkanı ve dönemin Dev Genç liderlerinden Celalettin Can’ın övünerek bahsettiği Dev-Genç’in silahlı mensuplarının 1 Mayıs 1977’deki p

Ruanda'da kardeş katlini bitiren formül


Türk Hava Yolları (THY) Afrika’nın cazibe merkezi Ruanda’ya direkt sefer başlattı. Haftada 3 gün olarak planlanan uçuşlar kısa vadede 4 güne çıkarılac
Liberallik kılık değiştirmiş Batıcılıktır
"Batı parçalayıcı, İslam birleştiricidir" diyen Sezai Karakoç'a göre, Kürtlerden bir grup aydın çıksa 'Diyarbakır sadece Türkün değildir, sadece Kürdü
Deniz Feneri sönünce... Depremzede kadın fahişe oldu, gözünüz aydın!
Nedir ilâhî adalet?.. “Yapanın yanına kâr kalmadığı” her cezadır. Peki Deniz Feneri Derneği’nin maruz kaldığı muamele, bir “ceza” mıydı, yoksa “mükâfa
Erdoğan'ın uyarısı ve yakın tehlike...
'Şam'da patlayan bombaları asla tasvip etmeyiz. Suriye krizi nedeniyle Lübnan'da mezhep temelli acı hadiseler ortaya çıktı. Suriye'deki krizi mezhepse
Sivas Davasında Slogan Uydurup İdam Verdiler
Sivas Davası’nda; Av. Şenal Sarıhan’ın uydurduğu “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, burada yıkılacak” sloganı yüzünden sanıkların idamla yargılandığı ortay
Sanıkların Fotoğrafları Çekilip, Görgü Tanıklarına Verildi
Sivas Davası’nın müşteki avukatlarından Av. Günay Nehir, Ankara DGM’deki duruşmada “gazeteci” kılığına girerek, sanıkların fotoğraflarını çekti... Son
ŞAKA gibi ama değil!

"Maalesef sözünü ettiğiniz bölgeye ziyaretçi kabul etmiyoruz. İleride bu konudaki politikamız değişirse diye talebinizi bir dosyada bekleteceğim." AB
Diyelim ki Roboski'yi ben yaptım, n'olcak?
Uygar insan olmanın gereği olan soruyu unutuyoruz: Roboski katliamını kim yaptı, emri kim neden verdi? Hayat aynen devam ediyor. Etmesin, bir ara v
1 -


Atasoy Müftüoğlu

Şanlıurfa'da Atasoy Müftüoğlu rüzgarı

09/05/2012 - 05:32

Atasoy Müftüoğlu
Abdurrahman Dilipak
Abdulhakim Beyazyüz
Adem Yavuz Arslan
Abdullah Büyük
Ahmet Altan
Ahmet Kekeç
Ahmet Taşgetiren
Ahmet Turan Alkan
Ahmet Varol
Akif Emre
Ali Bulaç
Ali Atıf Bir
Ali Karahasanoğlu
Ardan Zentürk
Alpaslan Kuytul
Aziz Üstel
Asım Yenihaber
Cihan Aktaş
Cihad Kayaduman
Demet Tezcan
Elif Çakır
Emre Aköz
Engin Ardıç
Ersoy Dede
Esra Uçar
Ergun Babahan
Fehmi Koru
Feyza Gümüşlüoğlu
Fatma Tuncer
Faruk Köse
Gülay Pınarbaşı
Gültekin Avcı
Hamza Türkmen
Hakan Albayrak
Hayrettin Karaman
Hasan Karakaya
Hilal Kaplan
Hikmet Genç
İbrahim Karagül
İbrahim Sediyani
İhsan Dağı
İskender Pala
Kazım Sağlam
Kemal Özer
Kenan Alpay
Mehmet Göktaş
Mustafa Armağan
Merve Kavakçı İslam
Mustafa İslamoğlu
Mustafa Karaalioğlu
Mustafa Özcan
Mustafa Ünal
Nasuhi Güngör
Nusret Çiçek
Nurettin Şirin
Ramazan Kayan
Selahaddin E. Çakırgil
Salih Tuna
Serdar Arseven
Serdar Demirel
Süleyman Yaşar
Sibel Eraslan
Şamil Tayyar
Taha Kıvanç
Yıldız Ramazanoğlu
Ümit Aktaş
Yasin Aktay
Yıldıray Oğur
Yavuz Bahadıroğlu
Yener Dönmez
Türkiye'de Boşanma Sebebleri nelerdir?
Oy Kullan Sonuçları Göster

www.radyovakit.com sadece internet üzerinden yayın yapmaktadır.
© 2007 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek :
bilgi@radyovakit.com  |  Yazılım & Sistem Yönetimi : Networkbil.Net

Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat